Alles over bieden

Om te bieden klikt u op lopende veilingen. Op volgorde van aflopen verschijnen de kavels in beeld. Vanaf 28 oktober kunt u een bod uitbrengen. Bij elk kavel staat vermeld wanneer de veiling afloopt. Kavel 001 loopt af woensdag 25 november om 19.00 uur. Kavel 002 om 19.01 uur. Tussen het eindigen van elke kavel zit 1 of 2 minuten.
Vanaf kavel 101 lopen de veilingen af op donderdag 26 november – vanaf kavel 201 op vrijdag 27 november.

Breng uw bod uit in het vak met de € en klik op ‘nieuw bod‘. Er onder staat vermeld welk bedrag minimaal moet worden ingevuld. Dit startbod is gelijk aan de reserve ofwel limiet (het laagste bedrag waarvoor het kavel verkocht mag worden).

Boven het biedvak staat meestal Automatisch bieden ingeschakeld. Dit betekent dat u ook een veel hoger bedrag kunt invullen.
Ons automatisch biedsysteem maakt het bieden makkelijker voor u zodat u niet iedere keer opnieuw een bod hoeft te plaatsen als een andere bieder een hoger bod dan u heeft gedaan. Als u een bod wilt uitbrengen vult u het maximale bedrag in dat u wenst te betalen voor dit item. De verkoper en andere bieders weten niet wat uw maximale bod is. Het systeem zal namens u biedingen blijven doen op basis van het vooraf ingestelde bedrag waarmee een bod moet worden verhoogd.

Het bedrag waarmee het bod wordt verhoogd, wordt een bodverhoging genoemd. Biedstappen zijn kleiner wanneer de biedprijs laag is en hoger in hogere prijsklassen. Er zal nooit meer geboden worden dan noodzakelijk is om u als hoogste bieder aan te merken, of om de minimale verkoopprijs te bieden tot het door u ingestelde maximum bedrag. De biedstappen zijn:
tot € 50 verhoging in stappen van € 5
50 – 200 stappen van € 10
200 – 500 stappen van € 20
500 – 2.000 stappen van € 50
2.000 – 5.000 stappen van € 100
5.000 – 10.000 stappen van € 200
boven 10.000 stappen van € 500
Af en toe ziet u biedingen met minder stijgen. Dit betekent dat iemand anders een iets hoger bod heeft geplaatst dan uw automatische bod.

Doet u een bieding en wordt u overboden, dan ontvangt u daarvan een email. Vervolgens wordt dit ook vermeld op uw scherm bij het betreffende kavel. Houdt uw biedingen dus regelmatig in de gaten!

Om de meest actuele biedingen te zien kan het raadzaam zijn uw scherm te verversen.

Wordt er in de laatste minuut van een veiling geboden, dan wordt de looptijd met 5 minuten verlengd.

Bij elk kavel kunt u onderaan onder biedingen het biedverloop zien. De namen van de bieders zijn om privacyredenen deels met **** gemaskeerd.

Is de tijd voor dit kavel verlopen en heeft u het product verkregen, dan krijgt u een uitnodiging om af te rekenen per email. Let op: u betaalt altijd 25% opgeld bovenop uw uitgebrachte bod! De mogelijkheid bestaat het bedrag over te maken of contant af te rekenen.

Alle goederen dienen in de winkel in Rolde te worden opgehaald binnen een week na afloop van elke veiling. Een afspraak hiervoor kunt u maken in onze agenda Afspraak maken. Mocht dit een keer niet mogelijk zijn neem dan contact met ons op. In bepaalde gevallen kunnen we tegen vergoeding goederen naar u opsturen.

Al onze veilingen zijn openbare veilingen. Een geplaatst bod op elke kavel is onherroepelijk en bindend. Maak gebruik van de kijkmogelijkheden voordat u een bod plaatst. Het herroepingsrecht niet van toepassing op onze veilingen.